WNMB vzw

Logo Museum Kleur zonder tekstVanaf 1961 verhuurde het toenmalige gemeentebe Deurne het grottencomplex in het Boekenbergpark te Deurne heel toepasselijk verhuurd aan de Speleologische Stichting Deurne (S.S.D.). Uit deze vereniging groeide een wetenschappelijke werkgroep die de ondergrondse vertrekken en gangen gingen benutten en omvormen tot een Natuurhistorisch Museum.

lauwerkrans 50 jubileumOp 1 september 1963 opende het museum officieel zijn deuren voor het publiek. Later werd de naam van de vereniging omgedoopt tot Werkgroep Natuurhistorisch Museum Boekenberg vzw (WNMB). De Werkgroep van het Natuurhistorisch Museum Boekenberg zet zich in voor het openhouden, onderhouden en inrichten van het museum, maar ook voor het behoud en onderhoud van het grottencomplex en de Jagerstoren in het park. WNMB werkt uitsluitend met onbezoldigde vrijwilligers.

Tegenwoordig behoort het Natuurhistorisch Museum Boekenberg tot de beste particuliere natuurhistorische musea worden gerangschikt. Het heeft dan ook een internationale faam weten te verwerven bij mensen die zich bezighouden met paleontologie, archeologie, mineralogie en prehistorie.

NHMB 2014-07-20 002

NMB_Banner